Cautare

7759 de rezultate pentru "paraschiv roman strada republici" (2.90 secunde)
Mitingul a inceput cu intonarea imnului Republici Moldova, apoi cu cel al Romaniei. - Imi doresc din toata inima, vrem si noi o viata mai buna in Moldova, care speram in curand sa fie Romania Mare cum a fost si inainte.
Dar cum revolutia portocalie in fostele republici sovietice are in intentiile sale si o deplasare de orientare dinspre Moscova, ca pana acum, catre Uniunea Europeana (si chiar NATO ori SUA), apele sunt mai greu de despartit.
Caci fara o asemenea prefacere a realitatilor de dincolo de Prut, nici refacerea unitatii teritorial-statale a relativ tinerei republici, nici aspiratia sa de fraternizare cu structurile europene, nici - de ce sa nu o spunem?
(De altfel, presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, impreuna cu sefii de stat din doua republici baltice, si-a declinat participarea la comemorarea de astazi din Piata Rosie).
Alte foste republici ale ex-URSS isi anunta intentia de a se integra in curind. Batalia electorala de la Kiev, din toamna trecuta, a fost exact pe acest punct.
Alte foste republici ale ex-URSS isi anunta intentia de a se integra in curind. Batalia electorala de la Kiev, din toamna trecuta, a fost exact pe acest punct.
Transnistria ar urma sa-si recapete un fel de recunoastere internationala ca stat, iar regimul secesionist de la Tiraspol, blagoslovit ca legal nu numai de catre Rusia (sau Ucraina), dar si de catre Occident si institutii internationale ca OSCE, ar „legaliza“, la randul sau, prezenta pe teritoriul actualei (inca) Republici Moldova a trupelor si armatelor Rusiei.
Presedintele Vladimir Putin a semnat aseara decretele de recunoastere a independentei asa-ziselor republici separatiste Donetk si Lugansk din Ucraina.. Liderii UE au condamnat decizia lui Putin.
mentinerea statu-quoului in spatiul ex-sovietic, daca nu chiar o uniune economica a fostelor "republici surori". Sugestiv, presedintele Putin a declarat public, in urma cu cateva luni, ca unul dintre obiectivele fundamentale ruse este "cresterea competitivitatii economice prin indepartarea retelelor comerciale occidentale de granitele Rusiei".
Din cate am aflat din istorie, o atmosfera asemanatoare era in perioada anilor '50- '60, atunci cand in sedintele organizate in fabrici si uzine se infierau elementele dusmanoase ale noii republici populare.
Nici un stat nu recunoaste legitimitatea referendumului, pentru ca niciunul nu recunoaste existenta vreunei republici transnistrene. Nici macar Rusia, unde, pe fata ori mai pe ocolite, secesionistii sunt sprijiniti.
Caucazul de Nord, care inglo­beaza cele trei foste republici sovie­tice, face parte nu numai din bazinul ex­tins al Marii Negre, dar si din ve­ci­natatea imediata a Rusiei, adica teritoriile din fosta URSS in care Mos­­cova are mari si nedi­si­mulate interese.
Mai aproape de prezent, in anii 1990, termenul de societate "oligarhica" a fost atribuit, in principal, Rusiei si Ucrainei, cele mai mari si mai importante economic dintre fostele republici sovietice devenite state independente.
Fostele state-satelit ale URSS si fostele republici sovietice devenite independente, si chiar membre ale NATO si UE sau aspirante la acest statut (cazul Georgiei), definite plastic de fostul sef al Pentagonului ca fiind o "noua Europa", sprijinite la nivel declarativ impotriva Rusiei, sunt in realitate lasate sa se descurce singure atunci cand vine vorba despre "elaborarea unei politici energetice unice a UE", greii continentului preferand sa-si rezolve la nivel bilateral aprovizionarea cu resurse energetice din Rusia, inclusiv prin ocolirea teritoriului statelor mici de catre conducte controversate din punct de vedere ecologic prin Marea Baltica.
Este o schimbare de mentalitate a francezilor, care au ales drept al saselea presedinte al celei de-a cincea Republici pe un alogen la a doua generatie.
Referendumul privind alipirea asa-zisei Republici Populare Lugansk (LPR) la Rusia va avea loc in perioada 23-27 septembrie, a informat canalul Telegram al guvernului LPR, citandu-l pe Denis Mirosnichenko, presedintele Consiliului Popular, scrie agentia rusa de presa RIA.
Lunetistii lui Assad au impuscat pe strada un om. ... Nu puteam sa mergem pe strada, ne opreau Securitatea, ne anchetau, nu puteam face nimic, nu aveam nici voie sa ne adunam. ... - Acum va simtiti roman?
Sa admitem pe moment minciuna gogonata a Insolventei tv potrivit careia au fost in strada 45.000 de tefelisti si sa socotim: ... - Tefelistii ne amintesc despre 600.000 de membri scosi in strada in februarie;
Ei stiau faptul ca aici exista o comunitate importanta de romani, care, asa cum o marturisesc documentele vremii, isi intemeiasera propria scoala cu predare in limba romana inca de la sfarsitul secolului al XVIII-lea, scoala care a functionat fara intrerupere pana la incorporarea Cadrilaterului la Regatul Romaniei, in urma Pacii de la Bucuresti din august 1913.Devenita parte componenta a statului roman, arondata judetului Durostor, cu resedinta la Silistra, Turtucaia avea sa fie cunoscuta in anii interbelici ca o localitate pitoreasca, in care realizarile administratiei romanesti coexistau cu traditiile orasului turcesc de altadata.
Evaluatorul Rusu da cu nuca-n perete Pe 1.03.2002, firma DAGMAR COM SRL inchiriase de la persoana fizica Elena Tomescu, pe o perioada de 49 de ani, un spatiu comercial situat in Craiova, pe strada Imparatul Traian (fosta Siloz) nr.
google-analytics.com